Wel of geen loopbaancoach begeleiding?

Het is belangrijk en niet vreemd om aandacht te besteden aan je loopbaan. Hoe je carrière er ook uitziet: zzp’er, fulltime, zelfstandig ondernemer of parttime, We worden steeds ouder en dus moeten we allemaal langer werken. De pensioen leeftijd is gestegen en zal naar verwachting de komende jaren verder stijgen. Werk neemt ontzettend veel tijd in beslag. Naast de (waarschijnlijk) 40 uur die er op sowieso al mee bezig bent doet u stiekem thuis ook nog wat om de werkdruk te verlichten. Hiernaast spoken de werkzaamheden ook nog door je hoofd als je ’s avonds lekker in bed ligt. Nu kan het zijn dat u is ergens tegen aanloopt. Het is niet vreemd om te willen wisselen van werkgever of dat u gedwongen moet wisselen van werkgever door ontslag. Als u hier tegen aanloopt kan je een loopbaancoach inschakelen. De betreffende coach ondersteund jou bij het verder kijken naar je carrière.

Op het moment dat je komt te werken bij een groter bedrijf is de kans groot dat zij beschikken over een arsenaal van loopbaancoaches. Dit is vaak niet het geval. De organisatie kan er zelf voor kiezen hoe zij dit het liefst aan willen pakken. Een loopbaancoach is namelijk een heel breed begrip. Het is vergelijkbaar met zelfstandig ondernemer, je hoeft niet te beschikken over een bepaald diploma om deze titel te dragen. Het gebeurd dus vaak dat ervaren medewerkers deze taak op zich nemen.

Om als werkgever er achter te komen wat jouw werknemers willen is het slim om af en toe een MTO uit te voeren. Dit staat voor werknemerstevredenheidsonderzoek. Het is namelijk soms lastig om te zeggen wat je vind al helemaal als je een introvert persoon bent. Door een groot- of kleinschalig onderzoek te houden is het mogelijk om inzicht te krijgen in de mening van je werknemers.