Het nemen van een rieten dak

Heel vaak focussen mensen zich alleen op de nadelen van het hebben van een rieten dak. Wat zij dan opnoemen is dat het veel zou kosten en dat er veel onderhoud nodig is. Het is inderdaad waar dat de prijs van een rieten dak hoger ligt dan de prijs van klassieke dakpannen. Dit betekent niet dat het gelijk gigantisch veel duurder moet zijn. Nee, een rieten dak is alsnog goed te betalen wanneer je sowieso al van plan was je dak te gaan vervangen en het budget geen groot probleem is. Wat kost een rieten dak is dan ook een veelgestelde vraag. Wat meestal wel meer kosten met zich meebrengt is het onderhouden van een rieten dak. De hoge kwaliteit moet gewaarborgd worden zodat het een lange levensduur kan hebben. Een jaarlijkse controle raden we daarom ook sterk aan. Echt onderhoud aan je rieten dak raden we aan om één keer in de vijf jaar te doen.

 

Tegenover de nadelen staan ook erg leuke voordelen. Een rieten dak is echt een aanwinst voor praktisch elk huis. Het geeft je huis vaak een gezellige en unieke uitstraling. Rieten daken worden daarnaast ook steeds vaker in modernere bouwprojecten gebruikt. Dit is vooral door de uitstraling die ze vaak aan huizen geven. Een rieten dak past dan eigenlijk ook overal bij.

 

Het werk dat rietdekkers leveren is echt vakmanschap te noemen. Daken worden van uitstekende kwaliteit afgeleverd en zijn ook volledig brandveilig met een lange levensduur. Meestal gaan ze zo’n 25 tot 30 jaar mee. Wat ook leuk is aan een rieten dak is dat de kleur mee verandert met het weer en met de jaren. Aan het begin zal een het een goudgele kleur hebben. BIj regen wordt het echter donkerder door het water dat het opneemt. Met de jaren wordt het riet ook steeds grijzer en grijzer. Het is dus een beetje te vergelijken met ons mensen!