Waar ergeren we ons aan in het verkeer?

In het verkeer hebben we allemaal natuurlijk af en toe dat we ons ergens aan ergeren. Dan heb je weer te maken met iemand die heel langzaam rijdt en de andere keer is het misschien een bumperklever. Maar aan wie ergeren we ons nou het meest op de openbare weg? Uit onderzoek blijkt dat we het ons het meest storen aan agressie in het verkeerd.

Agressief rijden

Dit is natuurlijk heel erg irritant en ook vooral erg gevaarlijk in het verkeer. Dat je jezelf graag in gevaar wil brengen is aan jou, maar om dan ook de rest van de weggebruikers in gevaar te brengen is gewoon heel egoïstisch.

Bumperkleven

Er zijn in het verkeer maar weinig dingen zo irritant als iemand die vlak achter je aanrijdt. Het is natuurlijk heel gevaarlijk, stel dat de voorganger in de ankers moet. Dan heb je een grote kans dat je er recht bovenop klapt. Daarnaast is het heel vervelend als je de hele tijd felle lichten in je achteruitkijkspiegel hebt. Ook voor auto’s met een achteruitrijcamera is het vervelend als iemand dicht op de camera rijdt. Zelfs de beste achteruitrijcamera helpt je in dat geval niet.

Rijden onder invloed

Iedereen weet wat de risico’s zijn en toch gebeurt het nog veel te vaak. Mensen die onder invloed van alcohol of andere verdovende middelen het verkeer ingaan. Vooral het rijden onder invloed van cannabis komt nog heel veel voor. In het verleden kon de politie ook helemaal niet controleren of iemand cannabis gebruikt had. Gelukkig is het sinds dit jaar zo dat de politie ook een speekseltest kan afnemen, naast de alcoholtest die we natuurlijk allemaal kennen.

Files

Dit is vooral een grote ergernis bij de mensen die dagelijks naar hun werk moeten. Elke ochtend staan zij weer in de file naar werk en wanneer zij naar huis mogen doen ze er wederom langer over omdat ze weer in de file staan. Het is daarom ook niet gek dat veel mensen files tot hun grotere ergernissen in het verkeer scharen.