Oorzaken minder zin in seks

Stress

Sommige mensen kunnen goed presteren onder stress, maar dat is dan met uitzondering van seks. Wekstress, geldproblemen, de zorg voor een ziek familielid, en andere stressfactoren verminderen het libido. Om je stress levels onder controle te houden is het verstandig om stress management technieken te gebruiken of hulp te zoeken.

 

Menopauze

Bij ongeveer de helft van de vrouwen vermindert de zin in seks rond het tijdstip van de menopauze, hoewel ze het belangrijk vinden om een ​​actief seksleven te behouden. Symptomen van de menopauze, zoals vaginale droogheid en pijn tijdens de seks, kan seks minder comfortabel maken. Het gebruik van glijmiddel kan hierbij een grote verbetering veroorzaken. Maar de hormonale veranderingen van de menopauze zijn slechts een deel van de foto. Een oudere vrouw die problemen heeft met haar seks drive moet ook rekening houden met de kwaliteit van haar relatie, haar lichaam imago en zelfvertrouwen, medicijnen die ze neemt, en haar lichamelijke gezondheid.

 

Te weinig slaap

Te laat slapen, te vroeg opstaan of slapeloosheid zoals bij slaapapneu interfereert met je seks drive omdat je te weinig energie hebt en daarom te weinig zin in seks.

 

Onopgeloste problemen

Onopgeloste relatieproblemen zijn een van de meest voorkomende moordenaars van seks. Voor de vrouwen in het bijzonder is emotionele nabijheid is een belangrijk ingrediënt in het seksueel verlangen. Slechte communicatie, verraad van vertrouwen, en andere barrières voor intimiteit staan in de weg voor een goed seksleven.

 

Ouderschap

Ouderschap zelf doodt de zin in seks niet, maar het kan moeilijk zijn om de tijd te vinden voor intimiteit. Huur een babysitter om ook tijd voor elkaar te maken. Maak tijd voor elkaar, desnoods plan je het in je agenda tijdens de momenten dat je baby slaapt.

 

Overgewicht

Overgewicht of obesitas is gekoppeld aan een gebrek van seksuele genot, verlangen en moeilijkheden met het seksueel functioneren. De reden is niet duidelijk, maar kan worden gekoppeld aan het gevoel van eigenwaarde, onbevredigende relaties, sociale stigma, en andere psychologische problemen.

 

Laag zelfbeeld

Het is moeilijk om je sexy te voelen als je het gevoel van eigenwaarde lijdt onder een laag zelfbeeld. Als je partner zich schaamt en zich slecht voelt kan het helpen door hem/haar te vertellen dat je hem/haar nog steeds zeer sexy vindt.

 

Alcohol

Een drankje of twee zet je niet altijd in de stemming. Alcohol is bekend om zijn ontremmend effect, maar het kan ook je seks drive verminderen of kan een afknapper zijn voor je partner. Dit geldt ook voor recreatief drug gebruik.

 

Erectiestoornissen

Erectiele dysfunctie (ED) is een ander soort van seksuele stoornis dan het verlies van libido (een medische term voor het verlies van zin in seks). Maar mannen met ED maken zich zorgen over hoe zij in staat zullen zijn om seksueel te voeren. Deze zorg kan zorgen voor een verminderde seks drive.

 

Laag testosteron

Testosteron verhoogt libido. Naarmate mannen ouder worden, kan hun testosteronniveau licht dalen. Echter niet alle mannen verliezen het verlangen naar seks als hun testosterongehalte. Testosteron is ook gekoppeld aan seksuele drang bij vrouwen. Maar bij een vrouw is het hormonale evenwicht complexer dan bij een man. Het is niet duidelijk of testosteron therapie veilig en effectief is in het stimuleren van seks drive voor zowel vrouwen als voor mannen. Het toedienen van testosteron vermindert de aanmaak van testosteron door het lichaam zelf.

 

Depressie

Het lijkt niet eerlijk. Veel antidepressiva verlagen de zin in seks en dat wordt nog eens versterkt door de depressie zelf. Klinische depressie is een ernstige, maar behandelbare aandoening.

 

Te weinig intimiteit

Seks zonder intimiteit is een seks drive killer. Intimiteit is niet alleen een codewoord voor seks. Als uw seksleven vermindert, maak dan ook meer tijd voor meer niet-seksuele intieme tijd samen. Praat, knuffel, masseer en leer om genegenheid te uiten zonder seks te hebben. Intimiteit doet vanzelf het verlangen in seks verhogen.