Relatietherapie

Een relatie verloopt niet altijd even vlekkeloos. Het zou zo mooi zijn als het altijd perfect was, als je nooit irritaties had en als je altijd stapelverliefd op de ander zou blijven. Maar dat is niet de realiteit. In een relatie ga je, net als in de rest van je leven, door pieken en dalen. Het kan niet elke dag geweldig zijn, want je bent allebei maar een mens, en ondanks dat je het beste met de ander voor hebt, kan het wel eens botsen.

Als je vaak ruzie of discussies hebt met je partner, is het belangrijk om daar met elkaar over te praten. Communicatie is heel belangrijk in een relatie. Ruzies zijn vaak het gevolg van irritaties die te lang en te hoog zijn opgelopen, omdat ze tot dan toe nooit uitgesproken zijn. Dan ineens ben je het helemaal zat en schiet je uit je pan. Om dit te voorkomen, zou je dingen ook wat eerder aan kunnen kaarten, wanneer het je nog niet zo hoog zit. Dan kun je er rustig met elkaar over praten. Wie weet doet die ander dat helemaal niets expres of is hij of zij zich er helemaal niet van bewust dat jij het vervelend vindt.

Uiteindelijk is het goed om te bedenken dat je allebei hetzelfde wil en dat is prettig en liefdevol met elkaar om kunnen gaan. Als dit na veel praten niet lukt, dan zit er misschien een groter probleem. Dat is natuurlijk geen reden om meteen halsoverkop uit elkaar te gaan. De meeste dingen zijn prima op te lossen, alleen hebben jullie even iemand nodig die je daar bij kan helpen. Een psycholoog of relatietherapeut is dan helemaal geen gek idee. Het is misschien even een stap om toe te geven dat je deze hulp nodig hebt, maar het kan jullie goed helpen. Zoek of er iets in de buurt te vinden is, zoals relatietherapie haarlem of relatietherapie amsterdam.