Hoe het beste ritten registreren 

Met sites als routevision wordt er voor je bedrijf de dienst aangeboden om de ritten- of kilometeradministratie te doen. Wel is het de vraag hoe je dit het beste kan doen en wat het voordeligst is. Zo kan je bijvoorbeeld je ritten laten registreren op basis van tijd, of kan je ervoor kiezen om de ritten per kilometer te administreren. Wat hiervoor het handigst is ligt er maar net aan. Zo is het belangrijk om mee te nemen in de overweging of het bedrijf makkelijk bereikbaar is. Wanneer het moeilijk bereikbaar is, is het voor het bedrijf zelf handiger om de ritten per kilometer te laten registreren, aangezien het vaak veel tijd kost om bij je onbereikbare bedrijfsterrein te komen. 

Factoren voor rittenregistratie 

Locatie is dus een belangrijke factor om in overweging te nemen. Wanneer je bedrijf gelokaliseerd is in het centrum, kom je er logischerwijs lastiger dan wanneer je bedrijf in een industrieterrein zit. In het geval van het industrieterrein zal je als bedrijf dus voordeliger uit zijn met een kilometerregistratie, aangezien je bedrijf makkelijk bereikbaar is. Ook is het handig om te kijken naar de afstanden die je moet afleggen als bedrijf om naar afspraken te gaan. Als je bijvoorbeeld 100 kilometer gemiddeld moet rijden voor een afspraak, kan je het beste per kilometer registreren, omdat de kans op files in die 100 kilometer zeer aanwezig is. Dit zijn dus een aantal factoren die je als bedrijf in overweging moet nemen. 

Ritten registreren als transportbedrijf 

Bij een bedrijf die veel op de weg te vinden is, is rittenregistratie een belangrijk aspect binnen het bedrijf. Dit moet goed gebeuren, anders kan dit het bedrijf erg veel winst schelen. Neem bijvoorbeeld een vrachtwagenbedrijf. Deze maken gemiddeld honderden kilometers per rit, waardoor de rittenregistratie kosten hoog op kunnen lopen. Wanneer dit dus inaccuraat gebeurd kan dit grote gevolgen hebben voor het bedrijf en de winst van dat jaar.