Hoe werk ik efficiënt samen met een tekstschrijver?

Als je teksten voor je website wilt laten schrijven dan ga je op zoek naar een ervaren tekstschrijver gezocht. Die vind je doorgaans gemakkelijk via het internet. Je kunt eerst een proeftekst laten schrijven om te zien of de stijl van schrijven je aanspreekt. Op de proeftekst kun je feedback geven zodat de schrijver bij het maken van vervolgteksten hiermee rekening kan houden. Het is belangrijk om de proeftekst goed te beoordelen. Het is zowel voor jou als voor de schrijver erg frustrerend als teksten later moeten worden aangepast omdat opdrachtgever en schrijver niet op 1 lijn zaten.


Waar vind ik een goede tekstschrijver?

Waar de tekstschrijver zijn kantoor heeft is niet zo belangrijk. Een tekstschrijver in Amsterdam kan immers heel goed teksten schrijven voor een bedrijf dat in Groningen, Limburg of België gevestigd is. De vestigingsplaats is niet van belang omdat alle teksten uiteraard via e-mail worden verstuurd. Er zijn ook tekstschrijvers die in het buitenland werken en hun teksten aanleveren aan opdrachtgevers in Nederland. Met de moderne manieren van communicatie is dit allemaal geen probleem. Alleen als je persoonlijk contact wilt met de tekstschrijver is het wellicht praktisch om te kiezen voor een tekstbureau dat ij jou in de buurt is gevestigd. Maar als je persoonlijk met je tekstschrijver wilt

overleggen dan kan dat natuurlijk ook altijd nog via telefoon of Skype.


Veel tekstschrijvers zijn zelfstandig ondernemers

Veel tekstschrijver website zijn zzp’er. Ze werken vaak vanuit huis of hebben een kantoor aan huis. Ze werken soms voor meerdere tekstbureaus en nemen opdrachten per stuk aan. Zo kunnen ze hun eigen planning maken en precies het aantal uren werken wat ze zelf prettig vinden. Er is voldoende werk voor tekstschrijvers omdat er nog steeds nieuwe websites bij komen en bestaande websites regelmatig van nieuwe content voorzien moeten worden.

Veel vooral kleine ondernemers hebben niet de tijd of de kennis in huis om zelf teksten te schrijven. Dan is het prettig om hiervoor een ervaren tekstschrijver te kunnen inschakelen. Hij of zij kan een eenmalige opdracht doen of met enige regelmaat nieuwe teksten voor de website aanleveren zoals blogs of nieuwsberichten. Dit houdt de website dynamisch en daardoor actueel. Ook voor een website geldt ‘stilstand is achteruitgang’. Met enige regelmaat moet er daarom nieuwe tekst op de website worden gepubliceerd.