Waar kan ik de waarde van mijn auto opvragen?

Wil je graag weten wat de huidige dagwaarde van je auto is, dan kun je deze opvragen bij een online dienst. Deze websites geven de waarde aan de hand van het kenteken. Dit kenteken is immers gekoppeld aan het merk en bouwjaar van de auto en dus kan op die manier de waarde van je auto worden bepaald op grond van de leeftijd. Hoe hoog de waarde echt is hangt af van de status van de auto. Als je auto er goed uitziet dan kun je verwachten dat je er meer voor zult krijgen dan na een aanrijding.

Je kunt zelf de waarde auto opvragen

Als je benieuwd bent naar de waarde van je auto dan kun je die zelf opvragen. Er zijn op het internet verschillende websites te vinden die aan de hand van het kenteken en eventueel aanvullende gegevens een waarde indicatie geven. Dit kan handig zijn als je bij voorbeeld van plan bent om je auto in te ruilen voor een andere auto. Veel garages bieden een goede prijs als je bij voorbeeld een nieuwe auto van hun merk koopt. Maar ook als je weer een tweedehands auto koopt kun je vaak nog een goede prijs krijgen omdat een garagebedrijf je graag als klant wil hebben. De autobranche heeft het de afgelopen jaren tijdens de crisis slecht gehad dus iedere klant is nu welkom.

De waarde van je auto kan verschillen

De waarde van je auto die je online opvraagt kan afwijken van wat je er echt voor krijgt. De waarde auto opvragen kan wel een heel goede indicatie geven van wat je kunt verwachten. Dit kan handig zijn bij inruil of als je je auto aan een handelaar in auto onderdelen wilt verkopen omdat hij bij voorbeeld niet meer door de APK komt of een reparatie te duur is.