De badkamer grondig schoonmaken

Een badkamer is de ruimte van het huis waar hygiëne het belangrijkst is. In je badkamer wil je je helemaal schoon kunnen voelen, dus je badkamer moet dat ook zijn. Daarom geven de meeste mensen hun badkamer waarschijnlijk wel op tijd een goede poetsbeurt. Toch zijn er daarbij veel dingen die niet grondig genoeg doen of overslaan zonder dat ze het zelf beseffen.

De tegels

Iedereen zal wel de tegels van tijd tot tijd poetsen met schoonmaakmiddel en een dweil. Maar dat is niet genoeg om de tegels helemaal te reinigen. En een badkamer met blinkende tegels ziet er meteen stralend uit. Daarvoor moet je je badkamertegels schoonmaken met schoonmaakazijn zodat ze er echt weer op en top uitzien. Het makkelijkste is om een spuitfles ermee te vullen en de badkamertegels in te sputen. Laat het een halfuurtje intrekken en ga er daarna met een doek over om ze schoon te boenen. Hier zijn je blinkende tegels!

De voegen

Dit is iets dat veel mensen overslaan, maar schone voegen laten je tegels eens zo mooi lijken. Al het water, waterdamp en vocht in de badkamer gaat na verloop van tijd in de voegen tegels kruipen. Dat zal ervoor zorgen dat deze gaan verkleuren, wat je tegelvloer er anders kan laten uitzien. Om ze grondig schoon te maken, neem je een tandenborstel en wat bleekmiddel. Schrob het bleekmiddel op de voegen, laat het even intrekken, spoel erna af met warm water en klaar!

De douchekop

Door het alledaagse gebruik zal er na een tijdje kalk vormen op de douchekop, dat gebeurt automatisch door de waterkwaliteit. Je kan het wel helpen voorkomen door regelmatig de douchekop te ontkalken. Doe je dat niet, dan zal je na een tijdje merken dat er gaatjes van de douchekop verstopt raken of dat het water alle kanten uitgaat.