De beste kleuren voor in de slaapkamer

De beste kleuren voor in de slaapkamer

Er zijn bepaalde kleuren boxspring die ervoor kunnen zorgen dat je een betere nachtrust hebt. Bepaalde kleuren geven een ontspannend of kalmerend effect op je lichaam. Heb je geen zin om een hele muur te verven? Dit is ook niet nodig! Neem bijvoorbeeld een nieuw, gekleurd dekbedovertrek voor op je boxspring of koop gekleurde accessoires. Hieronder lees je de kleuren die goed werken maar ook de kleuren die je liever vermijdt.

Positieve kleuren

Een slaapkamer die is gedecodeerd met blauw zorgt voor de beste nachtrust. Mensen slaap hier gemiddeld 7 uur en 52 minuten. De kleur heeft invloed op het brein en de emoties van personen. De kleur blauw werkt kalmerend. Het zorgt voor een verlaging van de bloeddruk en een rustig hartritme. Daarnaast zijn ook geel, groen, zilver en oranje goede kleuren voor in de slaapkamer. Geel werkt bijna net zo goed als blauw met een gemiddelde slaap van 7 uur en 50 minuten. De kleur stimuleert het zenuwstelsel en zorgt voor ontspanning. Ook zorgt geel voor een warme en knusse omgeving. En door de rust die wordt gecreëerd vallen mensen beter in slaap. Ook groen is een kleur die goed werkt. Met een gemiddelde slaap van 7 uur en 36 minuten scoort de kleur een derde plek. Groen is net als blauw en geel een rustgevende kalmerende kleur die zorgt dat we eenvoudig in slaap vallen. Door het gebruik van zilver krijgt een slaapkamer een luxe uitstraling. Daarnaast zorgt zilver voor een bepaalde schittering net zoals de maan waardoor het brein onbewust denkt dat het nacht is. De laatste positieve kleur is oranje. Oranje geeft een slaapkamer warmte en zorgt voor een stabiele sfeer waardoor spieren ontspannen, precies wat je wil als je gaat slapen.

Minder goede kleuren

Als er goede kleuren zijn dan zijn er natuurlijk ook kleuren die een minder goede uitwerking hebben. De belangrijksten kleuren met een minder goede invloed zijn grijs, bruin en paars. De positieve kleuren zorgen dus niet alleen voor een gezellige sfeer overdag maar je slaapt er ook nog eens beter door.