Antwoorden voor een cryptogram vinden

een puzzel oplossen heeft een ieder weleens gedaan waarbij de uitdaging er is om de missende stukken in te vullen. Deze zijn vaker te vinden, in het geval van een woordpuzzel, in de vorm van een vraag die gesteld wordt en waar het antwoord moet passen in de lege vakjes. Dit soort puzzels zijnn er te vinden vanheel eenvoudig tot de echte hersenkrakers. De cryptogrammen spannen hiermee eigenlijk wel de kroon omdat het verschillende opties open laat. Zie het maar als een raadsel dat je op zult moeten lossen.

 

Zoek de oplossing nooit te ver

 

Een fout die vaker wordt gemaakt is door de het antwoord meestal veels te ver te zoeken. Probeer de zin goed te lezen en let op verborgen boodschappen. Ook is het altijd goed om te letten op woorden als laatste, eerste of middelste. Deze duiden op een verwijzing in de zin zelf. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van synoniemen waarbij de uitkomst die je zult vinden uit alles weer iets moet zeggen over de hele zin die gegeven is. Zie het als een metafoor waarbij de zin het gevonden woord zal moeten beschrijven.

Let vooral ook op synoniemen of verwijzing naar een anagram

 

Het antwoord kan soms ook een synoniem zijn. het is daarom altijd heel belangrijk om de betreffende zin goed te lezen. Anagrammen zijn ook een vaak voorkomende manier om het gevraagde woord te beschrijven. Hierbij is er altijd wel een verwijzing welke je erop wijst dat het om een anagram gaat.

Cryptogram antwoorden zijn dus gegroepeerd binnen een aantal soorten zoals synoniemen, anagrammen of samengestelde zinnen. Door deze te herkennen wordt het antwoorden een koud kunstje.