Beginnersfouten bij tennis

Wanneer je onlangs bent begonnen met tennissen wil het natuurlijk niet altijd helemaal lukken. Het kan ook zijn dat je nog gaat beginnen En nog niet precies weet waar je op moet letten. We nemen graag in dit artikel even wat beginnersfouten met je door zodat jij zelfverzekerd op de baan kunt gaan staan.

 

Kijk naar de bal

 

Dit klinkt natuurlijk heel erg logisch, toch wordt de fout nog erg veel gemaakt. Wanneer je te weinig op de bal let maak je het jezelf eigenlijk onnodig moeilijk. Wanneer jij je ogen op de bal houdt kun je veel beter inschatten waar hij zal gaan landen zodat je zelf op de goede plek kunt gaan staan om de bal te spelen.

 

Bang voor de backhand

 

Wanneer je begint met tennissen ben je vaak nog wat onzeker over je backhand. In dit soort gevallen ga je vaak verder rennen dan eigenlijk nodig is zodat je de bal met je forehand kunt spelen. Dit gaat soms goed maar meestal eindigt de bal dan totaal niet waar je zou willen. Probeer bij je backhand je tennisracket met twee handen vast te houden. Op deze manier kun je beter richten en ook meer kracht zetten.

 

Teveel focus op kracht

 

Natuurlijk is kracht goed want dat heb je nodig om de bal over het net te spelen. Te veel kracht heeft echter vaak een averechts effect. Kijk niet te veel naar andere spelers die harder slaan, hard slaan resulteert in ongecontroleerde ballen.

 

Juiste materiaal

 

Het is belangrijk dat je een racket hebt die goed bij jouw spel past. Begin met een wat zwaarder racket met een groot blad zodat je meer balcontrole hebt. Ook is goed schoeisel erg belangrijk. Neem bijvoorbeeld de K-Swiss tennisschoen, dit is een erg goede schoen die jou zeker zal helpen op de tennisbaan.