De voordelen van gps

Vroeger werd de gps technologie alleen gebruikt door het Amerikaanse leger. Later werd deze ook vrijgegeven voor de rest van de wereld. Op veel gebieden was dit een grote doorbraak. In eerste instantie het vooral gebruikt door vliegtuigen en schepen om hun locatie zo nauwkeurig mogelijk te kunnen bepalen en door te geven. Op deze manier werd kans op een ongeluk aanzienlijk verkleind. Later werd het gps tracking systeem ook gebruikt als navigatiemiddel voor de consument. Bijna elke auto die vandaag de dag wordt gebouwd beschikt over een ingebouwd navigatiesysteem. Ik denk dat weinig mensen nu nog zonder de luxe van een navigatiesysteem zouden kunnen.

Het kunnen beschikken over gps is heel gewoon geworden. Tegenwoordig zit is zelfs in alle telefoons. Wanneer je de weg niet kunt vinden kun je heel gemakkelijk Google Maps raadplegen en je bent zo weer op de goede route. Ook in het bedrijfsleven is men zeer content met gps. Denk bijvoorbeeld eens aan de post en pakketjes. Wanneer je iets besteld via internet krijg je meteen een mail met een track and trace code. Op de manier kan je je pakketje volgen. Ook kun je zien wat de status is en hoe laat het ongeveer op de deurmat ligt. Ook transportbedrijven hebben veel baat bij gps. Het plannen en beheren van het wagenpark gaat een stuk eenvoudig en nauwkeuriger.

Een relatief nieuwe toepassing van gps, maar daarom niet minder interessant is de GPSTracker die gebruikt wordt om dieven op te sporen. Er zijn al proeven gedaan door een fietsenfabrikant die al zijn fietsen wit voorzien van gps trackers, om zodoende gestolen fietsen makkelijker terug te kunnen vinden. Ook voor autoverhuurbedrijven zou dit een interessante ontwikkeling kunnen zijn. Jaarlijks worden er namelijk nog altijd voertuigen gestolen bij autoverhuur.