Gaat je rolpoort niet meer omhoog? Laat je rolpoort maken door vakmensen

Wanneer je rolpoort niet meer open gaat kan dit vervelende situaties opleveren. Wellicht heb je haast om naar een afspraak te gaan en kun je de auto niet uit de garage rijden omdat de poort niet meer open kan. Of wellicht kan je de auto niet meer binnen zetten. Dit zijn allemaal vervelende situaties waar je het liefst niet mee te maken krijgt. Maar het kan helaas voorkomen dat door slecht onderhoud, slechte weersomstandigheden of door een ongeluk je rolpoort niet goed meer functioneert. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de meest voorkomende storingen en veel voorkomende vragen over rolpoorten.

De rolpoort reageert niet op de stroomvoorziening

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

De rolpoort reageert niet op de motor

Wanneer je je rolpoort open of dicht probeert te doen kan het zijn dat je de motor hoort draaien, maar dat de rolpoort niet reageert. Dit kan een gevolg zijn van kapotte ophangveren. De motor geeft de rolpoort een zetje en vervolgens nemen de veren het over waardoor een rolpoort op- of uitrolt. Wanneer de veren kapot zijn kan het rolluik niet meer open of dicht. Dit kan opgelost worden door de kap van de rolpoort te openen, de veren te vervangen en de motor opnieuw in te regelen.

De motor is kapot

rolpoorten beschikken over een buismotor. Deze zit in de as van het rolluik en is niet op het blote oog te zien in tegenstelling tot motoren van garagepoorten. De motor van een poort kan defect raken door veelvuldig gebruik, incorrecte afstellingen, kortsluiting etc. Een motor die aan het eind van zijn levensduur zit moet vervangen worden. Schakel hiervoor altijd een monteur voor in. Wij raden je af om zelf aan de elektronica te zitten om verdere schade, kortsluiting en/of ongevallen te voorkomen.

De lamellen zijn uit de rail geraakt

Extreme weersomstandigheden en aanrijdingen zijn in de meeste gevallen de oorzaak van lamellen die uit de rail van een roldeur getrokken worden. In sommige gevallen is het nog mogelijk om de lamellen terug in de rail te plaatsen. Vaak is hier nog wel cosmetische schade aan op te merken. Wanneer de schade groot is kan je ervoor kiezen om een geheel nieuw rolpoort pantser te laten plaatsen

Afstandsbediening rolpoort vervangen

Is je afstandsbediening kapot of kwijt? Dan kan je deze laten vervangen. Afstandsbediening kunnen kapot raken door ouderdom, valschade, waterschade en dergelijke. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook een nieuwe ontvanger te plaatsen daar niet alle afstandsbediening universeel te bedienen zijn.

Mocht je een van de bovenstaande problemen hebben, kun je contact opnemen met ROMASS. Zij zijn al ruim 20 jaar de herstel en onderhoudsspecialist van alle merken en typen poorten in heel België. Ze hebben techniekers in heel België waardoor er altijd een ervaren technieker in de buurt is om uw rolpoort te maken.