Onderhoud laaddock

Een laaddock is een belangrijk onderdeel van een laad en lossysteem. Om ervoor te zorgen dat de kans op problemen met een laaddock wordt verkleind, adviseren we om je installaties jaarlijks te laten onderhouden door een onderhoudsspecialist. ROMASS Business is al jaren de herstel en onderhoudsspecialist van alle merken en types laad en lossystemen, industriepoorten en toegangspoorten. Onze techniekers beschikken over de juiste kennis om alle problemen met een laaddock op te lossen.

Onderhoud laaddock

Een laaddock is een onderdeel van een laad en lossysteem. Laad en lossystemen worden vaak gebruikt om te laden en lossen van een vrachtwagen. Wanneer een laaddock niet goed meer functioneert, kan het voorkomen dat de vrachtwagen niet meer geladen en gelost kan worden. Dit kan ervoor zorgen dat bedrijfsprocessen in gevaar komen. Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat de kans op een interventie aan een laaddock wordt verkleind.

De techniekers van ROMASS Business zijn uitgebreid opgeleid en hebben kennis van alle merken en types laaddocks. Ze onderhouden en keuren installaties op basis van de wettelijk vastgestelde eisen. Om een veilige werkomgeving te creëren zijn de NEN-normen vastgesteld waaraan een industriële installatie moet voldoen. Onze techniekers zijn op de hoogte van de eisen en zorgen ervoor dat tijdens een onderhoudsbeurt en een keuring de onderdelen worden gekeurd die staan beschreven in de NEN-normen. Indien een onderdeel niet voldoet aan de wettelijke eisen gaan onze techniekers proberen om dit onderdeel te herstellen. Indien dit niet meer mogelijk is, vervangen ze de versleten onderdelen. Ze beschikken over een mobiele werkplaats, waar een ruime voorraad aanwezig is van reserveonderdelen van alle merken en types industriële installaties. Door onze ruime voorraad van reserveonderdelen kunnen de meeste onderdelen direct op locatie vervangen worden.

Voordelen van jaarlijks laaddock onderhoud

Naast het feit dat het onderhouden van laaddocks wettelijk verplicht is, levert het ook een aantal voordelen op. Allereerst zorgt het voor kosten besparing. Door een laaddock regelmatig te laten onderhouden voorkom je interventies. Interventies zijn kosten die op voorhand niet in te schatten zijn. Daarnaast kan een technieker snel ingrijpen wanneer er een defect dreigt op te spelen aan je laaddock. De kans dat bedrijfsprocessen in gevaar komen wordt hierdoor verkleind.

Onderhoudspakket afsluiten

ROMASS Business biedt verschillende onderhoudspakketten aan voor firma’s. Afhankelijk van het aantal installaties, de staat en je wensen en eisen, bieden wij een aantal onderhoudspakketten aan. Met de onderhoudspakketten van ROMASS Business voldoe je aan de wettelijke eisen en profiteer je van de voordelen van jaarlijks laaddock onderhoud. Daarnaast heb je bij het afsluiten van een onderhoudspakket toegang tot onze storingsdienst. Indien er problemen ontstaan staat er binnen 2 uur een technieker op locatie om de problemen op te lossen.

Voor meer informatie over onze pakketten en diensten kan je terecht op onze website of contact met ons opnemen.