Overal ter wereld Nederlandse TV kijken

Ga je met je caravan op vakantie en overweeg je om je tv op vakantie mee te nemen, dan heb je een schotelantenne voor caravan nodig maar ook een (digitale) ontvanger van bijvoorbeeld xtrend, een beeldscherm en een afstandsbediening.

Een ontvanger is een apparaat dat je tussen de schoten en de tv inzet. De schotel ontvangt dan het signaal en het apparaat zorgt er dan voor dat dit signaal wordt omgezet naar het beeldscherm, zodat je tv kunt kijken.

Met deze set kun je op de camping, of ergens anders wanneer je op vakantie bent, de Nederlandse tv zien.

Het is alleen moeilijk om een goed balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Als je veel geld hebt maakt het niet uit en kun je alles kopen, maar sommige mensen willen als het even kan graag ook nog andere dingen kopen.

Zeker in satellietschotels kun je erg veel geld besparen door alleen te kopen wat je nodig hebt. De prijs van een satellietschotel die je mee kunt nemen op vakantie varieert tussen de driehonderd en de vijfduizend.

Voor vijfduizend euro heb je een schotel die je neer kunt zetten en aanzetten en waar je vervolgens nooit meer naar om hoeft te kijken. Voor driehonderd euro heb je een schotel die je handmatig op satellieten moet instellen en die je, wanneer het signaal minder wordt, moet overzetten naar een andere satelliet.

Verder hebben de hoogte waarop een satelliet staat en de hoek waarin die schotel is ingesteld alles met elkaar te maken. Als je op het water zit, kan het hoogteverschil tussen eb en vloed drie meter zijn, dat is ongeveer de verdieping van een huis. Dan werkt de schotel gewoon niet, terwijl je zou denken dat het niet uitmaakt omdat satellieten ergens recht boven ons hangen. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden tijdens de aankoop van jouw satelliet.