Houd overzicht in je onderneming

De aantrekkelijkheid van een sector is soms anders van aard dan dat je wellicht denkt. Vaak heeft de aantrekkelijkheid te maken met de cao’s die gelden in deze sector. Bijvoorbeeld de schildersector is er zo één die ongelofelijk geteisterd wordt door wetten en regels. Een ondernemer vindt regels eigenlijk alleen maar vervelend. Regels zijn over het algemeen meer een last dan een opbrengst. Het zijn allemaal dingen die ten kosten gaan van je bedrijf. Vaak is het hoe minder regels, hoe beter. Vooral zolang het personeel niet benadeeld wordt.

Niet alleen de normale wetgeving maar ook cao’s zijn regels waar je je aan houden moet. De CAO Schilders is één van de cao’s de met de meeste regels. Dit is dus lastig voor werkgevers die werkzaam zijn in deze branche. Vaak is het ook hoe meer regels hoe onduidelijker het wordt. Wist je dat een restaurant aan zoveel regels moet voldoen dat het onmogelijk is om aan alle regels te voldoen? Er zijn bijvoorbeeld regels die elkaar tegenspreken of elkaar in de weg liggen. Om deze reden worden sommige regels gedoogd. Toch wel lastig want ze blijven namelijk door je hoofd heen spoken.

Als ondernemer ben je het liefst bezig met dat waar je passie ligt. Schilderen in dit geval. Jou droom, passie en ambitie bij andere mensen terug zien komen, zowel werkgevers als werknemers is waarom je hiervoor gekozen hebt. Je kan niet ook nog eens bezig zijn met allerlei regels en dergelijke. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om dit soort bezigheden uit te besteden. Niet alleen cao werkzaamheden maar ook de online urenregistratie wordt uitbesteed. Op deze manier houd jij het als ondernemer overzichtelijk. Je hebt je eigen vermogen al als risico gebruikt en gestopt in je onderneming. Dit zorgt voor kopzorgen. Deze minimaliseer je door dit soort werkzaamheden uit te besteden.