Online boekhouden voor startups

 

Online werken brengt vele voordelen met zich mee. Dat geldt ook voor boekhouden en dat is de reden waarom steeds meer ondernemers overstappen tot online boekhouden. Het is een grote stap, dus er valt toch wel wat te doen voordat je echt kan beginnen.

 

  1. Kies een goede boekhoudpakket

Maak het jezelf makkelijk. Kies voor een makkelijke en betaalbare boekhoudsoftware. Je zou kunnen kiezen voor een basispakket en later uitbreiden. Programma’s kunnen zo ingericht worden dat ze passen bij je bedrijf. Neem de tijd om aan de programma te wennen. Het kan wel even duren. Online kan je veel uitleg ervan vinden, zoals youtube videos.

 

 

  1. Werk met een accountant

Accountants kunnen je normaal wat geld kosten, maar dankzij de online software heb je een accountant alleen maar voor controle en advies nodig. De persoon kan je helpen met fiscale regelingen en marktpositie en strategie helpen bepalen. Door de software kan je zelf de cijfers invoeren en dat bespaart je wat geld.

 

 

  1. Digitalisering

Facturen en bonnetjes kunnen nu makkelijk gescanned worden zodat ze in digitale vorm beschikbaar zijn. Vele boekhoudeprogramma’s hebben tegenwoordig apps die bonnetjes kunnen inlezen en in je boekhouding plaatsen. Leveranciers zouden hun rekeningen nu via e-mail naar je kunnen sturen. Zorg er wel voor dat alle data ook offline te vinden is.

 

 

  1. Controle

Meerdere personen kunnen toegang hebben tot de programma en kunnen werken aan de boekhouding, maar er moet tenminste 1 persoon zijn die controleerd of alles goed wordt doorgevoerd. Dat is niet moeilijk om te doen, want je hebt altijd en overal inzicht op je cijfers.