Taboe?

Wij Nederlanders vinden onszelf het meest nuchtere volkje dat er op deze aarde rondloopt en zo staan wij ook bekend onder de buitenlanders. Waar dit mee te maken heeft weet eigenlijk niemand maar het zou kunnen dat die nederigheid te maken heeft met de omvang van ons land. We zijn tamelijk klein maar invloed op onze daden heeft dit nooit gehad. Nederlanders kunnen omgaan met water, zijn enorm goed in voetbal en zijn altijd vriendelijk. Veel complimenten die je ze voeten van de grond zouden kunnen laten vliegen. Maar dat heeft het nooit gedaan.

Al is er de laatste tijd een trend in omloop die bijna on-Nederlands voelt.

Massaal worden er namelijk borstvergrotingen ondergaan. Deze borstvergroting operatie heeft alles te maken met ontevredenheid en misschien zelfs onzekerheid.

Twee niet nuchtere eigenschappen. Wat daarbij hoort is namelijk gaan hoe de wind waait. Tegenslagen kunnen verwerken en weer doorgaan met de orde van de dag. Niet te gek doen en vooral niet al te veel met je zelf bezig zijn. Terwijl deze trend daar bijna haaks opstaat is deze toch in populariteit enorm aan het toenemen.

Borstvergroting in Nederland, een bedrijf dat zich specialiseert in borstvergrotingen en andere cosmetische ingrepen snapt er ook niets van. Nog nooit is het zo populair geweest aldus de woordvoerder van borstvergroting Nederland. Een mogelijke oorzaak van deze on-nuchtere trend zou de amerikanisering waar al jaren voor gewaarschuwd wordt kunnen zijn. Daar zijn deze cosmetische ingrepen namelijk al jaren de normaalste zaak van de wereld. Amerika staat dan ook niet bepaald bekend voor hun nuchterheid en bescheidenheid. Daar moet alles groter en beter. Iets wat natuurlijk hand in hand gaat met deze cosmetische ingrepen. En Hetzelfde dreigt dus ook voor Nederland en de rest van Europa. Een werelddeel dat steeds minder nuchter is, minder naar anderen omziet en wat meer en meer zal gaan draaien om wat andere hebben en vinden.