vaker wel dan niet

Vaak hebben mensen die al langer bij een bedrijf in dienst zijn het naar hun zin. Alles gaat goed, door dat ze er al lang werken hebben ze meer verantwoordelijkheden op zich gekregen en ze vinden het werk nog uitdagend en ze leren dingen bij. Maar in sommige gevallen gaat dat niet zo. Het kan namelijk zo zijn dat na een aantal jaar voor dezelfde werkgever werken op een gegeven moment als vervelend kan worden ervaren door de werknemer. Het kan ten koste gaan van het plezier waarmee je het werk oorspronkelijk deed of dat ze het werk niet meer uitdagend vinden. Het is dan belangrijk het daar niet bij te laten en er wel achter aan te gaan. Het leven is te kostbaar om het te besteden met dingen die je niet leuk vindt om te doen. Het is aan jezelf om daar goed en verantwoord mee om te gaan. Maar dat het belangrijk is om te doen waar je plezier in hebt en waar je voldoening uithaalt is uiteraard zeer helder.

Wat helaas soms minder helder is, is hoe je dan vervolgens daden voegt aan die worden of wensen om iets nieuws te gaan doen.

Er bestaan outplacement bureaus die werknemers helpen een nieuwe baan te vinden als het bij een oude werkgever niet meer boterde. Deze bureaus helpen bij het vinden van een geschikte nieuwe werkgever die aansluit bij de wensen van de cliënt, maar die helpt ook om alles volgens de arbo te laten verlopen. Deze arbodiensten helpen om het verzuim, vakantiedagenbeleid en bijvoorbeeld de ontslag regeling in goede banen te lijden.

En dit is belangrijk voor werknemers want als je erg lang bij een bepaalde werkgever hebt gewerkt kan het zoeken van een nieuwe baan als best een beetje eng worden ervaren. Het is toch onbekend terrein waar je je op begeeft.