Lekkage voorkomen zonder loodgieter?

6 Tips om lekkage te voorkomen

Waterschade veroorzaakt door lekkage is iets waar je liever niet mee geconfronteerd wilt worden. Het opsporen en verhelpen van een lekkage brengt vaak hoge kosten met zich mee, om van de schade nog maar niet te spreken. Niet iedereen kan een lekkage zelf verhelpen maar voorkomen, kan je het met onderstaande tips misschien wel. Mochten onderstaande tips niet helpen, dan kunt u altijd nog een ervaren loodgieter erbij halen.

  1. Huis controleren. Als je ieder half jaar een keer de risicoplekken van je huis naloopt, ben je er snel bij als er iets gerepareerd of vervangen moet worden. Denk daarbij aan kranen, afvoerleidingen, de kitranden rondom douche, bad en raamkozijnen.
  2. Dak checken. Controleer ieder jaar of je dak nog goed is en houd in de gaten of je regenpijpen niet verstopt zijn komen te zitten met bladeren of ander vuil.
  3. Waterleidingen controleren. Laat een loodgieter jaarlijks de waterleidingen controleren. Zeker als je in een oud pand woont of werkt.
  4. Hoofdkraan afsluiten. Zorg dat je weet waar de hoofdkraan is, zodat je deze snel af kan sluiten in geval van nood. Sluit de hoofdkraan ook af als je voor langere tijd weg of op vakantie bent.
  5. Bevriezing voorkomen. Sluit buitenkranen af bij vorst en houd je thermostaat op tenminste 14 graden.
  6. Condens voorkomen. Condens kan schimmel of andere schade veroorzaken. Goed ventileren is daarom heel belangrijk.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Loodgieter Centrale Den Haag