Porsche in Enschede in beslag genomen

Afgelopen maandag heeft de FIOD, de inspectiedienst van de belastingdienst, een Porsche in Enschede in beslag genomen. Ze overvielen de Alphatoren waar de auto stond en namen hem per direct mee. De Porsche stond in een pand in Enschede dat gehuurd wordt door particulieren.

De auto werd in beslag genomen naar aanleiding van een lopend strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude. Niet alleen de Porsche werd in Enschede in beslag genomen, maar ook een aantal elektronische apparaten, mobiele telefoon en meerdere documenten van de eigenaar werden meegenomen als bewijsmateriaal. De eigenaar van de Porsche uit Enschede stond zelf stomverbaasd te kijken toen hij thuiskwam en zegt van niets te weten. “Ik ben bij geen enkel faillissement betrokken geweest”, verklaard de inwoner uit Enschede. “Ze hebben me wel snel de naam van een bedrijf genoemd, maar dit komt me totaal niet bekend voor. Ik heb niets te verbergen en ben dan ook erg benieuwd waar deze inval op gebaseerd is”, aldus de eigenaar van de Porsche uit Enschede.

De man schijnt gewoon in loondienst te zijn van een niet nader te noemen onderneming uit de buurt. Hij wil niet dat zijn werknemer hier schade van oploopt en ondervindt er zelf al genoeg hinder van.