Mobieltje beschermen

Als je 300 euro of meer uitgeeft aan een mobiele telefoon, dan ben je daar waarschijnlijk zuinig mee. Je wilt geen krassen op je scherm. Toch kopen de meeste mensen geen screenprotector.

Mobiele telefoon beschermen

Een gemiddelde nieuwe smartphone kost 350 euro. Tegenwoordig hebben grote merken als Apple en Samsung er een sport van gemaakt om een zo duur mogelijke modellen uit te brengen. Het is niet langer ongewoon dat mensen duizend euro of meer betalen voor een apparaat dat ze gemiddeld twee jaar gebruiken. Juist voor de allerduurste modellen worden maar heel weinig screenprotectors gekocht. Een smartphone hoesje wordt ook maar zelden verkocht. Mensen die een smartphone kopen van duizend euro of meer, willen dat iedereen kan zien dat zij een duur model hebben. Dus, dan maar geen hoesje. De gedachte is, ‘ik ben altijd voorzichtig’ en ‘de verzekering betaald toch wel’. In de praktijk zal de aanvullende verzekering alles doen om er onderuit te komen. Er wordt niet vaak uitgekeerd als het om een toestel gaat van meer dan duizend euro dat onder de barsten zit. De verzekering begint dan vaak uit het niets over waterschade, zelfs als het een waterdichte smartphone is. En als particulier doe je daar vrijwel niet aan.

Bespaar jezelf ellende

Er zijn hoesjes te koop die niet alleen ontzettend sterk zijn maar er ook zeer luxe uitzien. Vaak zijn ze ook praktisch, je kan er allerlei dingen in stoppen, briefgeld, foto’s, bankpassen. En als je een gewoon zwart of gekleurd hoesje maar saai vindt, kan je een hoesje laten ontwerpen. Je kan zelf een print doorgeven, die een bedrijf dan op het hoesje drukt. Zo heb je een eigen, uniek, hoesje. Heb je erg weinig geld? Koop dan een simpel model, desnoods bij de Hema. Het is beter om een vorm van bescherming te hebben dan helemaal niets. Hetzelfde geldt voor een screenprotector. Het is beter om iets te hebben dan helemaal niets.