Social media hacken

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om social zoals Facebook te hacken. Facebook hacken is in theorie mogelijk maar er komt nogal wat bij kijken.

Bijna onmogelijk om te hacken

Het is vrijwel onmogelijk om Facebook te hacken. Veel mensen zouden dolgraag toegang willen tot de account van hun ex, maar dat is niet te doen. Het voornaamste probleem is dat Facebook een van de best beveiligde websites ter wereld is. Ze hebben enkele miljarden gebruikers wereldwijd en verdienen op jaarbasis ook miljarden. Het spreekt dus voor zich dat ze een aanzienlijk bedrag in de beveiliging van hun platform steken. Ze hebben zelfs een bounty programma. Als een hacker een bug of beveiligingsrisico weet te vinden, krijgt hij of zij daar van Facebook geld voor. En personeel, wel, gezien de inkomsten kan Facebook het zich probleemloos permitteren om de allerbeste beveiligingsexperts te wereld in te huren. Mensen die precies weten hoe een netwerk in elkaar steekt, alles weten van een specifieke programmeringstaal. En dat soort mensen, die experts zijn in hun vakgebied, werken samen in teams. Als hacker die vanuit huis even Facebook wilt hacken, maak je geen enkele kans.

Whatsapp en Instagram

Ook Whatsapp en Instagram zijn eigendom van Facebook. Whatsapp hacken om te kijken wat iemand uitspookt? Ook dat is vrijwel onmogelijk. Whatsapp werkt middels encryptie en is op afstand amper te hacken. Het is mogelijk om iemand een virus toe te sturen en als diegene dat virus opent, dan kan een telefoon worden overgenomen. Als je een smartphone in je handen hebt, deze ontgrendeld is, kan je natuurlijk een virus of volg app installeren. Maar op afstand of fysiek, het is niet makkelijk om smartphone zo te hacken dat je ongezien Whatsapp kan controleren op een andere telefoon. In veel gevallen worden virussen en traceer apps vrijwel direct waargenomen door Android, iOS of beveiligingssoftware.

Het advies is dus, probeer Whatsapp noch Facebook niet te hacken. De kans dat je succesvol bent is extreem klein. De kans dat je gepakt wordt en misschien zelfs vervolgt wordt, is een stuk groter.