Eenzame ouderen

Veel ouderen komen in een bepaalde sleur te zitten als ze eenmaal met pensioen zijn. Dit heeft met een aantal dingen te maken. Vroeger hadden ze altijd een dagbesteding doordat ze naar hun werk gingen. Nu ze niet meer werken, beginnen ze zich te vervelen. Vaak wordt het erger als de ouderen geen partner meer hebben en alleen wonen. Er zijn een aantal dingen die ouderen kunnen doen om zich minder eenzaam te voelen en zich minder te vervelen. 

Er zijn veel organisaties die vrijwilligerswerk doen voor ouderen. Dit varieert van hulp in de huishouding, tot iemand die ze een dagje meeneemt naar het park. Vaak kan er via internet contact gelegd worden met deze mensen. Sommige ouderen zijn slecht ter been en kunnen niet alles meer zelf doen. Op deze manier worden ze geholpen met huishouden terwijl ze gezelschap krijgen van de hulp.  

Niet alle ouderen zijn slecht ter been en eenzaam. Voor deze ouderen is het misschien een optie om naar het buitenland te verhuizen. In Nederland is het vaak slecht weer, en in het grootste deel van het jaar komen de temperaturen niet boven de 15 graden. Een huis in Spanje kopen kan dan de perfecte oplossing zijn. Heerlijk je oude dag slijten in de warme zon in de gezellige Spaanse sfeer. Er is veel keuze in woonplaatsen. Er staan meestal veel huizen te koop in Spanje. In de vakanties kunnen de kleinkinderen langs komen om met hun ouders van het goede gezelschap en mooie weer te genieten.  

Veel ouderen wonen in een ouderenwoning. Dit zijn meestal flats met appartementen. Vaak worden er ochtenden georganiseerd waar iedereen naar de begane grond mag komen om gezellig te klaverjassen of te breien. Op deze manier worden er in één keer veel ouderen geholpen, en ze hoeven niet ver van huis.