Het aanvragen van akoestisch advies voor een bibliotheek

Het aanvragen van akoestisch advies is noodzakelijk voor diverse gebouwen. Een voorbeeld van zo’n gebouw is een bibliotheek. In een bibliotheek willen mensen rustig kunnen lezen. Het is dan ook belangrijk dat het stil is in de bibliotheek en dat mensen geen last hebben van het lawaai van anderen.

De redenen om akoestisch advies aan te vragen

In een bibliotheek is een goede akoestiek van groot belang. Vaak is een bibliotheek gevestigd in een groot pand dat bestaat uit één of meerdere grote ruimtes met hoge plafonds. In grote ruimtes is de kans op gegalm veel groter dan in kleine ruimtes. Aangezien een bibliotheek daarnaast vrij ruim is opgezet, kan het geluid nauwelijks geabsorbeerd worden. Het geluid blijft daardoor langer hangen waardoor het gaat galmen. Het wordt voor medewerkers moeilijker om elkaar te verstaan. Ook is het vervelend voor mensen die in de bibliotheek willen lezen. Dit is tenslotte het doel van een bibliotheek. In een bibliotheek met een slechte akoestiek zullen mensen zich moeilijker kunnen concentreren. De kans is dan groot dat ze liever op een andere plek gaan lezen of dat ze een andere bibliotheek bezoeken. Deze problemen kunnen eenvoudig worden opgelost door een akoestisch advies aan te vragen. Een akoestisch adviseur komt langs om de bibliotheek te bekijken. Op basis van zijn of haar bevindingen wordt een akoestisch advies opgesteld. Waarschijnlijk zullen enkele onderdelen veranderd moeten worden om de akoestiek te verbeteren. Er zijn diverse oplossingen mogelijk, waardoor vrijwel elk gebouw aangepast kan worden. U hoeft daardoor nooit genoegen te nemen met een slechte akoestiek.

Het aanvragen van akoestisch advies

Om akoestisch advies aan te vragen voor een bibliotheek of een ander gebouw kunt u onze website bezoeken. Het is ook mogelijk om even te bellen zodat u een akoestisch adviseur kan spreken.