Meer zien, minder doen

Al lange tijd vragen deskundigen zich af of er daadwerkelijk een verschil zit tussen de inparkeermanoeuvres van mannen en die van de vrouwen. Sinds de komst van de auto is het namelijk een van de meest bekende vooroordelen en stereotypen van de vrouw. Ze zouden niet kunnen inparkeren. Of dit wel of niet zo is is dus nog onduidelijk maar wat wel helder wordt is dat naarmate het voertuig in omvang toeneemt het niet alleen de vrouwen zijn die het er lastig mee hebben. Mannen krijgen namelijk ook steeds vaker brokken naarmate het voertuig in omvang toe neemt. Dit is duidelijk geworden na een wetenschappelijk onderzoek dat het verband tussen mannen vrouwen en inparkeren met verscheidende voertuigen met afwijkende formaten onderzocht.

Wat naar voren kwam is dat, of de bestuurder mannelijk of vrouwelijk is, het inparkeren het meest lastig werd gevonden tijdens het besturen van een camper.

Maar het hele onderzoek had niet als enige doel om er achter te komen met wel voertuig het inparkeren het meest lastig is. Er was namelijk een tweede doel. Het testen van een achteruitrijcamera. Deze camera kan worden bevestigd op ieder denkbaar voertuig en dus ook een camper. Met deze camera op de achterkant van het voertuig, en een monitor naast de bestuurderszitting kan er zonder enige moeite ingeparkeerd worden. deze achteruitrijcamera camper set kost een paar honderd euro maar deze kosten haal je er in no time uit omdat schade aan je auto vanwege over het hoofd geziene paaltjes volledig verleden tijd is. Alles is in beeld, letterlijk en er kan niets meer mis gaan na aanschaf van zo’n set. Wat ook een bijkomend voordeel is, is dat deze set je niet alleen de mogelijkheid verschaft overal om de auto heen te kunnen kijken tijdens parkeren maar ook bij inhaalmanoeuvres op de snelweg bijvoorbeeld.