Veilig op de trampoline

De meeste kinderen vinden trampoline springen heel erg leuk om te doen. Eigenlijk maakt het niet uit of het om jonge of oude kinderen gaat, iedereen kan zich op een trampoline vermaken.Voor kinderen is het daarnaast ook erg goed om op een trampoline te springen. Dit is namelijk goed voor de ontwikkeling van de spieren en het coördinatievermogen. Dus als de kinderen meer springen betekent dat ook dat ze meer trainen.

 

Het is dus heel goed voor kinderen om op een trampoline te springen, zorg er alleen voor dat je ze altijd goed in de gaten kunt houden wanneer ze op de trampoline bezig zijn. Kinderen zien vaak minder gevaren dan volwassenen wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Wanneer kinderen ouder worden krijgen ze ook een betere controle over hun lichaam waardoor ze weer meer dingen gaan proberen, zoals bijvoorbeeld moeilijkere sprongen. Dit is natuurlijk heel goed voor de ontwikkeling, echter brengt het ook risico’s met zich mee.

 

Het is heel belangrijk dat je goed oplet wanneer er meerdere kinderen tegelijk op de trampoline spelen. Er is namelijk altijd een kans dat ze tegen elkaar aan botsen waardoor de trampoline springmat anders veert dan gewoonlijk. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Eigenlijk raden we het ook af om met meerdere mensen tegelijk op een trampoline te springen. Dit geldt vooral voor jonge kinderen omdat zij hun lichaam nog minder goed onder controle hebben ten opzichte van wat oudere kinderen.

 

Het is dus van essentieel belang dat je spelende kinderen op de trampoline goed in de gaten houdt. Het is ook handig om bepaalde afspraken te maken over wat wel en niet mag. Zo kun je afspreken dat ze geen salto’s en andere gevaarlijke sprongen mogen maken. Je kunt ook een trampoline met veiligheidsnet aanschaffen. Zo zorg je ervoor dat het voor de kinderen vrijwel onmogelijk is om van de trampoline af te vallen.