Wereldrestaurant Beverhof en de oorsprong van patat

In Nederland lusten wij er wel pap van! Ik heb het natuurlijk over patat! Maar heeft u zich wel eens afgevraagd waar de oorsprong van patat eigenlijk ligt? Alhoewel dit niet helemaal duidelijk is zijn er wel een aantal interpretaties op het ontstaan van friet. In dit artikel zullen wij u er meer over vertellen! Heeft u wel trek in een lekker patatje? Dan bent u bij het Wereldrestaurant Beverhof aan het juiste adres. Bij Wereldrestaurant Beverhof kunt u genieten van heerlijke all-you-can-eat arrangementen. Zelfs de alcoholische dranken zijn inbegrepen bij dit wereldrestaurant!

Patat kom uit België

Volgens kenners is het eerste stukje gefrituurde aardappel voor het eerst bereid op het Iberisch Schiereiland. In België werd friet voor het eerst bereidt in 1680. De inwoners van een aantal Belgische steden hadden de gewoonte om veel van de vis de zij vingen te bakken in de olie. Omdat het tijdens vorstperiodes lastiger werd om te vissen, kwamen de Belgen met een alternatief. Zij sneden de aardappelen in de vorm van kleine visjes die zij vervolgens ook in de olie bakten. Er worden wel een aantal vraagtekens geplaatst bij dit verhaal. Het is namelijk niet aannemelijk dat de inwoners van België rond het jaartal 1700 genoeg vet had die ze willen besteden aan het bereiden van friet.

Patat komt uit Frankrijk

Een ander verhaal die het ontstaan van patat verklaart is dat het gerecht is bedacht door de Fransen. Zij verklaren dat hun zogenaamde Patates frites zijn ontstaan in het bijzijn van de allereerste frituur in Pont Neuf. Dit is een brug over Seine in Parijs.

Heerlijke frieten eten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel ook trek gekregen in patat? Kom dan lekker eten bij Wereldrestaurant Beverhof. Bij dit restaurant kunt u genieten van nog veel meer gerechten uit de wereldkeuken. Op de website kunt u eenvoudig een plekje reserveren. Tot dan!