De werking van homeopathie

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze. Deze stelt de natuur en het zelf herstellend vermogen centraal. Homeopathische geneesmiddelen bestaan al een lange tijd, maar sinds kort zijn er ook homeopathische supplementen voor dieren. Deze kun je kopen bij bijvoorbeeld een dierenapotheek.

 

De homeopathie ziet ziekte als een verstoring van het lichaam. Dit kan niet alleen maar lichamelijke oorzaken hebben, maar ook psychische. Volgens deze geneeswijze, moeten ziekte en gezondheid benaderd worden vanuit de natuurwetten. Ieder organisme bezit een niet-tastbare levenskracht, welke voor het benodigde evenwicht zorgt. Er zijn allerlei soorten invloeden die het lichaam uit balans kunnen brengen. Het lichaam probeert zich in dit geval eerst zelf te herstellen. Homeopathische supplementen kunnen het lichaam een duwtje in de rug geven om de balans terug te vinden.

 

Dit soort supplementen worden voor verschillende klachten gebruikt. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken wanneer jouw hond of kat last heeft van stress of diarree. Stress bij honden en katten komt vaak voor, en kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je huisdier hier last van heeft, kun je hem een homeopathisch middel geven om de pijn wat te verzachten. Mocht de pijn aanhouden of zelfs erger worden, is het raadzaam om tijdig een bezoek aan de dierenarts te doen. Deze kan jouw huisdier dan de juiste medicatie voorschrijven om er zo snel mogelijk weer bovenop te komen.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat homeopathische middelen bij sommige klachten voor verlichting van de pijn kunnen zorgen. Het is enkel een aanvulling op een eventuele reguliere behandelmethode. Het is dus geen vervanging. Overleg dus altijd met bijvoorbeeld een dierenarts over het gebruik van homeopathische supplementen. Deze kan jou vervolgens advies geven over hoe dit soort middelen in jouw geval een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van je dier. Laat een arts altijd een goede diagnose stellen. Kijk voor meer informatie eens op de website van Organimal.